goedkope hondenverzekering

goedkope-hondenverzekering

Is het verstandig om een goedkope hondenverzekering af te sluiten? Als je kiest voor een goedkope hondenverzekering, dan is het verstandig om naar verzekeraars te kijken die aangesloten zijn bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening oftewel Kifid.

De verzekeraars die hierbij zijn aangesloten hebben zich verplicht een bepaald kwaliteitsniveau te leveren. Maar je moet wel weten dat er grote verschillen in de premie voorwaarden en de prijzen van de hondenverzekeringen zijn. Welke goedkope hondenverzekering het best bij jou en je hond past, is afhankelijk van het ras van de hond, de risico’s die je wilt afdekken en de prijs die je wilt betalen.

Waar moet je bij een goedkope hondenverzekering op letten?

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten als je een goedkope hondenverzekering afsluit. Hieronder staan er een paar opgesomd;

De prijs

De hoogte van de premies van hondenverzekeringen zijn afhankelijk van het ras van de hond, het gewicht en de leeftijd van de hond. Het goedkoopste is het om de hond al als puppy te verzekeren.

Daarnaast hoe groter de hond, hoe duurder de verzekering is. De prijzen tussen de verzekeraars onderling kunnen dan ook flink verschillen. Daarom is het verstandig om bij alle verzekeraars een proefberekening voor je hond te maken.

Maximaal uitgekeerd

Bij alle hondenverzekeringen is er een maximum bedrag wat ze per jaar per hond uitkeren. Let daar dan ook op bij het afsluiten van een verzekering. En hoe duurder de verzekering, hoe hoger het maximaal verzekerde bedrag.

Eigen risico

Daarnaast hebben alle verzekeringen ook een eigen risico en vaak is dit of een percentage of een vast bedrag. Een vast bedrag per keer klinkt misschien hoog, maar de medische ingrepen kosten zo een paar honderd euro. Vaak is een vast bedrag al snel goedkoper dan 20% van het bedrag.