Hybride warmtepomp

Veel mensen denken over een hybride warmtepomp na en dat is niet zo gek natuurlijk. Wanneer je er in je woning al standaard radiatoren aanwezig zijn en dat je een standaard gasketel hebt op je woning mee warm te stoken is het de moeite waard om te kijken voor een hybride warmtepomp.

Eigenlijk is een hybride warmtepomp een combinatie van een lucht-water warmtepomp systeem en een gasgestookte hoogrendements cv-ketel. De manier waarop een hybride warmtepomp samengesteld is, is afhankelijk van het type pomp. Normaal gesproken gaat het om een binnen- en buitenunit waar de warmtepomp in is verwerkt. Deze buitenunit en binnenunit worden gekoppeld aan je cv-ketel en aan een slimme thermostaat.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Indien je gebruik maakt van hybride warmtepomp werken een cv-ketel en een warmtepomp samen, als je woning verwarmd wordt en wanneer het sanitaire water verwarmd wordt.

Afhankelijk van de buitentemperatuur en de gevraagde hoeveelheid warmte op dat moment zal het ene moment de warmtepomp zorgen voor de meeste warmte, terwijl een andere keer de cv-ketel het hardste zal moeten werken om in het warme water te kunnen voorzien.