Hondenverzekering afsluiten

Waarom zijn hondenverzekeringen zo populair? Steeds meer mensen kiezen voor een hondenverzekering, omdat de laatste jaren de kosten voor medische ingrepen bij honden gestegen zijn.

Als je hond dus een vorm van medische zorg nodig heeft, dan kunnen de kosten soms behoorlijk oplopen. Je kunt voor een sterilisatie of castratie al snel 250 euro kwijt zijn. Vaak zijn er wel kosten die jezelf in kunt schatten, maar het kan maar zo dat je hond een bepaalde basiszorg nodig hebt.

Belangrijke factoren van een hondenverzekering

Hieronder staan de meest belangrijke factoren van een goede hondenverzekering;

  • Wat wordt er wel en niet vergoed
  • Wat wordt er maximaal uitgekeerd?
  • De Prijs
  • Eigen Risico

Aan de hand van bovenstaande punten moet je een afweging maken voor een verzekering. Het is heel goed mogelijk een goede goedkope hondenverzekering afsluiten. Voor de ‘basis’ dingen ben je dan verzekert. Maar, het kan natuurlijk ook zo zijn dat je echt alles verzekerd wilt hebben (denk bijvoorbeeld aan een chemokuur), dan is punt één, wat wordt er vergoed, weer het belangrijkst.